Barchemse
4daagse
verblijdt Prins Hendrikstraat in Borculo met gift
.

Al vanaf de eerste vierdaagse in 2006 wandelen alle deelnemers aan de Barchemse 4Daagse op de derde wandeldag (de zaterdag) door de Prins Hendrikstraat in Borculo. Werd de straat in dat eerste jaar nog enigszins overvallen door de grote aantallen waarbij een aantal buurtjes de dorstige wandelaars een glaasje drinken aanboden en er werd zelfs een aantal parasols opgezet tegen de warmte en dit alles namens de Buurtvereniging Prins Hendrikstraat, de daaropvolgende edities troffen de deelnemers telkens een warm onthaal met een drankje en een versnapering in een prachtig versierde straat. Oók tijdens de ingrijpende renovatie van de buurt. Daarnaast zal menig wandelaar zich nog het prachtige Oranjehuis herinneren dat van binnen en buiten geheel in het teken stond van het WK-voetbal.

Een actieve buurtvereniging dus, en niet alleen tijdens de vierdaagse. Zo zijn de voorbereidingen voor het septemberfeest van 2016 alweer in volle gang! Dit jaar wil de Prins Hendrikstraat in een expositie aandacht schenken aan de jaarlijkse doorkomst van de vierdaagse. Een sympathiek idee dat voor de Stichting Barchemse 4Daagse een reden was om de buurtvereniging te verblijden met een cheque. Deze werd op donderdag 28 april 2016 door voorzitter Henk Luesink overhandigd aan Diane Simmelink en haar beide dochters Bridney en Kira. Diane is de drijvende kracht achter de jaarlijkse hartelijke ontvangst van de deelnemers aan de Barchemse 4Daagse. Haar dochters zijn natuurlijk ook ieder jaar van de partij.Onder het genot van een kop koffie werden vervolgens herinneringen opgehaald aan tien jaar Barchemse 4Daagse in de Prins Hendrikstraat. Op zaterdag 2 juli a.s. zullen de buurtbewoners weer klaarstaan voor de doorkomst van de elfde editie van de vierdaagse.

De Barchemse 4Daagse is een jaarlijks terugkerend wandelevenement met als thuisbasis het dorp Barchem, gemeente Lochem. Deelnemers komen niet alleen uit de regio maar ook van ver daarbuiten. Dankzij de inzet van meer dan 130 enthousiaste vrijwilligers kunnen de deelnemers vier dagen onbezorgd genieten van zorgvuldig uitgezette en volledig bepijlde routes in dit mooie deel van de Achterhoek.

De vierdaagse kent jaarlijks ruim 1.300 deelnemers: zowel ervaren wandelaars die jaarlijks naar Barchem terugkeren, als ook wandelaars die voor het eerst aan een vierdaagse meedoen. Rust, ruimte, gastvrijheid zoals in de Prins Hendrikstraaten een gemoedelijke sfeer kenmerken de “Barchemse”.

 

**********    Klik hiervoor voor meer foto's.   **********

Heeft U een leuke reactie laat het ons weten via ons gastenboek.