Laatste nieuws
Septemberfeest 2011

------------------   " GEZELLIGHEID KENT GEEN (LEEF) TIJD "  --------------------


Doordat er dit jaar in verband met de herinrichting van de wijk "De Koppel" weinig ruimte was voor de straatversiering werd al snel besloten om wat anders te gaan doen met de buurt.
Want wij staan er natuurlijk om bekend dat we met septemberfeest altijd actief mee doen.

Na lang overleggen wat we dit jaar gingen doen kregen we het geniale idee om een keer met de optocht mee te doen. Vooral door de jongeren werd er met veel enthousiasme gereageerd waardoor al snel duidelijk werd dat dit een project ging worden waarin de jongeren het voortouw diende te nemen en de "oudere' uiteraard zouden ondersteunen.

Maar ja wat voor wagen zou het gaan worden…... en hoe moet je eigenlijk een wagen bouwen……..
Gelukkig hebben we veel creatieve en ook zeer handige jongeren in de straat en dus werden er al snel een aantal data geprikt om samen tot een mooi plan te komen. Na vele avonden bij elkaar gezeten over welk thema het moest gaan worden kwamen er een aantal belangrijke speerpunten naar voren. Zowel jong als jong als oud loopt mee dus daar moeten we wel iets mee doen en ja waar zijn we in de straat heel goed in…. “gezelligheid” !!
Door iedereen werden er veel ideeën uitgewerkt en naar lang overleggen kwamen we met het thema,
 
Thema: Oud en nieuw.            Slogan: Gezelligheid kent geen (leef)tijd.

Nadat de eerste tekeningen uitgewerkt waren was het tijd om het voor te leggen aan de leden bij de jaarvergadering. Gelukkig reageerde iedereen enthousiast en kregen we meteen goede tips waardoor we snel aan het werk zouden kunnen gaan. 

Om te kunnen starten met het bouwen wagen is het belangrijkste een plek om de wagen te bouwen. Gelukkig mochten we gebruik maken van de schuur bij Annie en Wim. Hiervoor nogmaals dank !!
Een aantal leden werd bereid gevonden de schuur op te ruimen waarna alle benodigde spullen naar de schuur konden worden gebracht. Ondertussen  werd er een plan van aanpak gemaakt voor het bouwen van de wagen, want ja wat heb je eindelijk allemaal nodig voor een wagen….

Om een goed beeld te krijgen van het maken van de wagen mochten we in Goor kijken bij de optochtwagens die op dat moment gebouwd werden. Hier kregen we veel tips en  kregen we ook nog eens meer zin om echt aan de wagen te gaan beginnen. Er werd zelfs een 2e bezoek gepland omdat niet iedereen de eerste keer mee kon.

De eerste weken waren de dames vooral druk met het verzamelen en knippen van papier zodat we direct met het papier mache konden beginnen zodra het geraamte van de wagen klaar was.
In deze eerste werken waren de heren vooral druk met het maken van het geraamte waarbij veel laswerk te pas kwam.

Gelukkig was er elke avond om 20:00 tijd voor een lekker kopje koffie/thee met een koekje waarna iedereen weer met volle moed door kon tot 21:30 waarna het nog tijd was voor een drankje om even bij te komen.

Na enkele weken kreeg de wagen steeds meer vorm doordat het gaas op de wagen kon worden geplaatst en hierdoor konden we gaan beginnen met de papier mache en verven. Ondertussen waren de klusavonden per week al verhoogd van 1 naar 2 avonden en ook de zaterdag moest het vaak ontgelden.

Omdat alles natuurlijk aan de “Hendrikstraat eisen” moest voldoen werd er de laatste paar weken voor de optocht bijna elke avond aan de wagen geklust om ervoor te zorgen dat er een prachtige wagen  zou staan tijdens de optocht.

Gelukkig kwam het oranjecomité een week voor de optocht ons nog even een hart onder de riem steken met de traditionele borrel. Door de leuke reacties van hen werden we meteen weer enthousiast om de laatste puntjes op de i te gaan zetten.
 
De vrijdag voor de optocht kwam zelfs de pers (Nieuwsuitberkelland.nl) even langs om ons te filmen, omdat ze natuurlijk wel benieuwd waren waar de Pr. Hendrikstraat nu weer mee bezig was... Doordat dit pas donderdag was overlegd waren we heel blij dat hier toch veel mensen bij aanwezig waren, ook omdat  die avond daarvoor ons buurtfeest hadden gehad en we tot in de late uurtjes gefeest hadden en ‘s morgens weer fris en fruitig aanwezig moesten zijn ( voor zover mogelijk )……
 
Toen was het dan eindelijk zover de dag van de optocht.. Over het weer was niet te klagen want het was ongelofelijk mooi weer, 30 graden!!
 
Vanaf 10:00 werd er in de straat verzameld waarna de dames begonnen met het smeren van de broodjes en er voor zorgden dat er drinken klaar werd gezet voor onderweg, De mannen waren inmiddels de wagen aan het ophalen en deze nog even aan het checken. Vervolgens gingen we rond 12:00 met z’n allen naar het verzamelpunt voor alle wagens bij de parkeerplaats van het ’t Timpke.

Met veel flesjes water (bier) fris en wat broodjes voor onderweg stonden we klaar om Borculo te laten zien waar we zo druk meewaren geweest, Het was prachtig om iedereen verkleed te zien in het thema en de grote opkomst van de leden was natuurlijk helemaal grandioos !! De optocht zelf was erg leuk om te lopen en mensen waren erg enthousiast en reageerde erg leuk.

Op de helft van de optocht waren we bijna over de kook omdat het zo warm was dus ijsklontjes, flesjes water, en de koude biertjes werden waren zeer welkom.

Toen we terug kwamen na de optocht in de straat was iedereen nog helemaal in de feeststemming en werd er even snel een broodje gegeten met slaatje om vervolgens de goede afloop toepasselijk af te sluiten zijn in de feesttent op het marktplein.  Door veel mensen  werd er nog lang doorgefeest in een van de tenten ( straat en marktplein )

Nogmaals iedereen bedankt voor alle gezelligheid en het enthousiasme en uiteraad ook alle sponsoren voor hun bijdrage, het was een fantastische ervaring !!!
 
Groetjes namens de wagenbouwgroep Carlijn en Liona.


**********    Klik hiervoor meer foto's Septemberfeest 2011.   **********
Heeft U een leuke reactie laat het ons weten via ons gastenboek.