Nieuws
Cycloonpark Borculo

Stille omgang 4 mei
2006

( Dodenherdenking)

Een jaar geleden, op 4 mei 2005, regende het tijdens de dodenherdenking. Vandaag, 4 mei 2006, was het een stralende zonnige dag. De herdenkingsstoet trok via het Monument aan de Burg. Bloemerstraat, via het Indië-Monument naar de Algemene Begraafplaats aan de Deugenweerd.

Bij elk Monument werden bloemen gelegd ter nagedachtenis aan hen die hun leven lieten tijdens de Duitse bezetting van ons land in de periode 1940-1945: hun leven opofferden in aanloop naar de bevrijding of als weggevoerde gevangen in Nazi-Duitsland om het leven kwamen. Via het Indië-Monument werden de 5 Borculose mannen herdacht, die in de periode 1945-1950 het leven lieten om orde en vrede te handhaven in het voormalige Nederlands-Indië, dat tijdens de tweede Wereldoorlog onder de voet werd gelopen door de Japanners. Hun lichamen rusten op de Ere-velden in de Gordel van Smaragd ( Indonesië ).

Tijdens de dodenherdenking van dit jaar werd de wacht gehouden bij het Indië-Monument in het Cycloonpark door twee collega’s van de 5 mannen uit de voormalige Gemeente Borculo die niet van hun missie terugkeerden: Arie v.d. Berg en Wim Kerperien (zie foto)

Borculo, 4 mei 2006.

Berichten uit de Media klik hier