Nieuws
Cycloonpark Borculo

Stille omgang
4 mei 2007

( Dodenherdenking)

Rond de klok van half acht deze 4e Mei vertrok een herdenkingsstoet vanaf de R.K. Kerk te Borculo om op 3 plekken in Borculo, om in eerste instantie een bloemenhulde te brengen aan hen, die hun leven lieten in concentratiekampen, als dwangarbeiders in Duitsland of als verzetspersonen in Nederland. Dat gebeurde bij het oorlogsmonument aan de Burg. Bloemersstraat.

Een paar honderd meter verder, in het Cycloonpark, ook aan de Burg. Bloemersstraat, trok de stoet langs het Indië-Monument, waar naast de sokkel met de plaquette met de vijf namen van de, niet van hun missie in Indië teruggekeerde, Borculose mannen ook bloemen werden gelegd bij de maquette met de naam van Maurits Kossink, welke plaquette een week daarvoor was onthuld.

Twee Oud-Indië-Militairen, Arie v.d. Berg en Wim Kerperien hadden net als de beide jaren hiervoor de wacht betrokken bij het Indië-Monument met de namen van hun omgekomen collega’s.

Even voor 20.00 uur kwam de stoet aan op de Algemen Begraafplaats aan de Deugenweerd, waar de omgekomen bemanningsleden van de bij Boculo en Haarlo neergestorte geallieerde bommenwerpers werden herdacht.

Nadien was er nog een herdenkingsdienst in de Ned. Herv. Kerk aan het Muraltplein te Borculo, waar Mevr. G. Willekes, weduwe van de enkele jaren geleden overleden Oud-Indië-Militair Wim Willekes, drager van het Gewondeninsigne, een gedicht voordroeg.

Borculo, 4 mei 2007.